Behandelingen
Wanneer u uw hond naar de trimsalon brengt, is het voor u en de hond niet zo leuk, tenslotte wordt u even van elkaar gescheiden. Hoe langer u blijft knuffelen en afscheid nemen hoe onzekerder de hond wordt. Het beste is om het afscheid moment zo kort mogelijk te laten zijn. Vaak is het zo dat de honden zich anders gedragen als u er niet bij bent, en zijn dan vaak ook rustig en gedragen zich ook netjes. De eerste keer is altijd wat vreemd voor de hond, maar we nemen dan ook even de tijd zodat we even aan elkaar kunnen wennen. Met een koekje komen we vaak een heel eind en positief benaderen hoe goed de hond het doet. Vaal blijkt dat de hond de aandacht ook erg leg leuk vindt.
We beginnen altijd met het kammen van de vacht en halen dan al vast de klitjes eruit mochten die aanwezig zijn. Mocht de hond regelmatig gekamd worden, dan kunt u hem het ontklitten besparen.
 
Daarna wordt de hond lekker gewassen en gedroogd en dan gaan we uw hond in model zetten. En de manier hangt natuurlijk af van de vachttype en de aangegeven wensen van u. Na enkele uren is uw hond klaar en kunt hem/haar weer gezellig ophalen. Het kan zijn dat de hond even een beetje kriebelig reageert daarna dat is meer omdat hij even moeten wennen aan zijn korte haar en zijn vreemde luchtje.
 
Wassen
Uiteraard kunt u ook bij ons terecht voor een enkele wasbeurt, en kunt u bij ons ook een was arrangement afsluiten. Hij wordt natuurlijk lekker droog geföhnd, en als het nodig knippen wij ff de ogen vrij.
 
Kammen en Borstelen
Mocht de hond langharig willen houden, maar niet in de gelegenheid bent om dit zelf te bewerkstelligen, dan kunt u ook een kam-borstel arrangement bij ons afsluiten.
 
Ontklitten
Verwijderen van klitten uit de vacht van uw hond en/of kat d.mv. borstelen en kammen. Soms is het verstandiger om uw hond/kat dan te laten scheren, dit omdat het welzijn van het dier voorop staat. Daarbij is het ontklitten heel arbeidsintensief en zeer belastend voor zowel het als de trimster. Er wordt hiervoor dus extra kosten in rekening gebracht. Voor het welzijn van uw huisdier is het belangrijk om het niet ze ver te laten komen.
 
Knippen
We knippen de kroesvachten, poedels, doodles en waterhonden met een rechte en een gebogen schaar.
 
Scheren
Het inkorten van de vacht d.m.v een tondeuse, hier zijn verschillende lengtes mogelijk: van 1 mm tot 50 mm.
 
Effileren
Het inkorten van de vacht van bv Shih Tzu’s en Maltezers gebeurd met een effileerschaar.
Het uitdunnen op een natuurlijke manier inkorten of uitdunnen van het haar gebeurd ook met een effileerschaar. Dit gebeurd bv bij Golden Retrievers, Spaniels en Setters.
 
Ontwollen
Bij het ontwollen wordt er twee- tot viermaal per jaar het dode en loszittende onderhaar verwijderd. Dat maakt het losse haar in huis een stuk minder en u heeft er minder onderhoud aan.